El projecte El Círculo Conta de Teatro Círculo i Nano s’adapta a l’estat d’alarma.

Com?

Doncs realitzant una sessió de narració oral per a públic adult a traves de les eines informàtiques i de connexió de que disposem. No es tracta d’enregistrar uns contes i llençar-los a la immensitat de l’univers digital com un gra d’arena en el desert o una gota d’aigua en l’oceà o un meteorit en l’espai sideral, a mercè del capritx i desfici d’usuaris i usuàries.

Volem apropar-nos al màxim al fet d’acudir al teatre a veure una sessió de narració oral. Per això les històries es contaran en directe, sense gravacions, a través de la plataforma Zoom. Qui no es connecte a l’hora proposta s’ho perdrà.

Si estàs interessat o interessada envia un correu electrònic a elcirculocuenta@nanovalencia.com posant el teu nom i telèfon. Després rebràs un correu amb el codi per a poder accedir-hi i una fulla amb les instruccions tècniques (que són molt senzilles) i un telèfon d’ajuda per si la necessites.

Quan?

Serà el dijous 2 d’abril a les 20.00h.

Quant?

Davant de l’allau de gratuïtat que ens envolta pensem que cal començar a fer pedagogia sobre el valor d’allò cultural i la promoció del consum responsable. No anem a posar un preu d’entrada com a tal, ja que es tracta d’una situació única (de moment) i insòlita, a més d’usar una tecnologia basada només en medis propis. Anem a usar una fórmula, ja coneguda en molts àmbits, que es diu taquilla inversa, és a dir, que es paga al finalitzar la sessió on la quantitat recaptada és integra per a l’artista. En aquest cas usarem la modalitat “a voluntat” sense obligació i sense mínim ni màxim. El pagament es farà a través del telèfon usant la plataforma Bizum, que detallarem en la fulla explicativa.

Qui?

Aquesta experiència innovadora correra a càrrec de Vicente Cortés amb “Festí de paraules”

Per què?

Més enllà de teories conspiratives, declaracions oficials, opinions wasaperes ect… el fet és que estem reclosos durant un mes (mínim) i que la nostra activitat presencial ha estat anul·lada quasi des del primer moment i els teatres, biblioteques, centres educatius, cases de cultura, bars… estan tancats i buits.

Més enllà de la bona voluntat de qui posa part de la seua creació cultural a mercè de l’ús que el personal en vullga fer, el fet és que desconeguem com són consumides aquestes propostes enllaunades.

Més enllà de l’allau d’ofertes gratuïtes emparades en la excepcionalitat de la situació, el fet és que la cultura té i ha de tindre valor, i per a bona part de la nostra societat només té valor allò que té preu.

Per això convocar gent a una hora concreta per a una proposta cultural amb un vincle econòmic pensem que és el que més ens pot acostar a mantenir viu l’esperit del projecte El Círculo Conta.