Matías Tárraga

  • ESPECTACLE

Proposem un joc, un recorregut al compàs de l´ofici joglaresc.

A través de l’experiència lúdica del ritme (vers, música, gest) coneixerem la veu dels poetes: dels que van plasmar aquesta veu amb ploma i tinter i del poeta col·lectiu que ha anat transmetent i reconstruint estrofes i històries al llarg dels segles.

Contes, romanços i cants venen de la mà del joglar, figura que encarna Matías Tàrraga i al  que ha dedicat més de quinze anys de recerca i estudi.

És, en definitiva, un espectacle per a tota orella i condició, ja que va dirigit a donar força a l’emoció i compartir una àgora amb bon humor i tot el temps del món.

  • ELL

Va néixer a San Javier, localitat costanera de la província de Múrcia, terra de pirates barbarescos, castells fronterers, maquis de llegenda, “cante jondo” i accent barroc.

Del seu oncle avi Pere guarda les “quintillas de los trovos mineros” que anava improvisant; de la seua mare, la passió pel ritme i la poesia; de cada peculiar artista de les seues famílies, un impuls creatiu irremeiable.

Abans que al teatre (amb companyia, director i carro) va néixer als versos i els contes (passejant el seu barret pels bars i les places), mentre lluitava amb els estudis de Geografia i Història en una batalla sens dubte desigual.

Van venir després “Destino Keltia Teatre”, el “Teatre Universitari”, “Teatre Zero”, “Alfar”, “La Musaranya”… i, alhora, els cursos i recursos que li van anar construint un lleure i despertant-li una recerca: el joglar.

Com a poeta havia guanyat alguns premis, però volia escapar de la presó escrita; i com a narrador trobava a faltar el ritme de les cançons populars i la dinàmica del vers. Es va encaminar doncs cap al joglar: contista, músic, versador i romancer… i va funcionar. Va recórrer a peu tota la costa espanyola explicant i cantant històries, sobrevivint únicament del peculi voluntari que li oferien els transeünts a les places, i així va anar construint un estil i un personatge que avui, valga la flor, viu del que explica.