NANO CONTA A L’AMOR

Sessió col·lectiva de contes al voltant de l’amor

L’amor és un dels assumptes que més creació artística ha generat. També en l’àmbit de la narració oral. Per això, en contarem històries al seu voltant tot aprofitant la vespra de Sant Valentí, un retor que als voltants de l’any 200 casava d’amagat als soldats que marxaven al front, ja que la llei romana prohibia que els soldats estigueren casats i tingueren família, perquè així serien més ferotges i no patirien tant per perdre la vida. Valentí aprofitava l’ocasió per a casar-los usant el ritual cristià i anar augmentant els seus seguidors. 200 anys després que li tallaren el cap, el papa Gelassius I va recuperar la seua memòria per celebrar una festa que substituïra la Lupercalia, una festa romana per a afavorir la fertilitat, en la qual joves disfressats de llops, en honor a la lloba que va criar Ròmul i Rem, es llençaven embriagats als carrers de Roma buscant dones joves a qui els llençaven sang de corder.

Afrodites, Eros, Cupidos, Celestines, Romeus i Julietes, enamorats becquerians, poliamorosos, o Narcisos podran tindre lloc en aquesta sessió col·lectiva.

Participen:

Coralía Rodríguez amb Lilo Lores, Carles Cano, Anna Ballester, Vicente Cortés, Núria Urioz, Patricia Picazo i Susu Benitez).